fbpx

Träffa Benny

Träffa Benny,
en av våra mest erfarna medarbetare
med över 40 år på Nominit!

Vad jobbar du med på Nominit?
– Jag jobbar som verktygsmakare och har gjort det i princip sedan jag började på Nominit för över 40 år sedan. En vanlig dag på jobbet har vi en plan för alla våra verktyg och en beskrivning på vad som ska göras. Sen är det ofta verktyg kommer in som gått sönder, då får man ta det i första hand, om inte det är väldigt bråttom med de nya verktygen. Man planerar egentligen aldrig sin dag i detalj utan tar det som behöver lagas. Just nu är vi 4 st på verktygsavdelningen och delar upp arbetsuppgifterna mellan oss och hjälps åt med både nytt och reparation av befintliga verktyg. 

 

 

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Det är väl egentligen att jag får göra lite av varje, det är inte spikat exakt vilket moment som ska göras utan ganska varierat. Vi både konstruerar och räknar på nya verktyg, oftast börjar det med att vår Tekniska chef, Christer går igenom det nya verktyget med kunden så de får det som de önskar, sen diskuteras det med oss på verktygsavdelningen. Vi får information om vad som ska göras och så går vi igenom synpunkter innan någon får uppgiften. Det gör att det är väldigt varierande arbetsuppgifter, även om många moment upprepas så är det varierande under tiden. 

 

 

Vad var det som gjorde att du valde Nominit som arbetsgivare?
– Hörde talas om Nominit genom min granne, en tidigare skolkamrat, som precis börjat där. Jag tyckte det lät som ett bra företag och det kändes spännande att prova. Kändes bra direkt, det var genast en familjär känsla. Jag kom snabbt in i gänget där alla tog hand om en. Allting kändes i det stora hela väldigt bra och det gör det fortfarande. Även fast vi är många fler idag och avstånden mellan de olika avdelningarna är större så har vi kvar den familjära känslan. Främst märks det vid våra fredagsfrukostar, då samlas vi allihop i matsalen för en gemensam frukost vilket är väldigt uppskattat. 

 

På Nominit har vi hela tiden försökt förnya och förbättra oss, utmaningarna är att göra bättre och bättre verktyg och få dem att hålla längre. Vi experimenterar och provar oss fram för att göra så bra verktyg som möjligt. Det är mycket det som gör att man blir motiverad att vara kvar.

 

Nuförtiden har vi blivit många fler – vilket har krävts – ändå har vi väldigt bra sammanhållning och gemenskap bl.a. görs en del personalresor där även respektive oftast bjuds med, allt detta bidrar såklart till den familjära känslan. 


Vad är det viktigaste för dig för att du ska trivas på jobbet?

–  Givetvis är det personalen! Oavsett hur roligt man tycker jobbet är, om man inte trivs med personerna runt omkring sig så blir det inte bra. Samarbetet med övriga är jätteviktigt för att det ska funka. De varierande arbetsuppgifterna gör också att det aldrig riktigt blir tråkigt. Vi försöker hela tiden utmana oss själva, ändra verktygen och göra de bättre, nya detaljer, nya sätt att köra delar på, osv. Hela tiden händer någonting nytt i takt med att vi utvecklas som företag. 

 

Vad gör du helst på fritiden? 

–  Jag har alltid gillat att bygga och renovera, fixa hemma helt enkelt. Sen tar ju saker och ting lite längre tid ju äldre man blir, förr gjorde man tre projekt på en dag, nu är det snarare ett projekt på tre dagar!

 

 

Kontakta Nominit

Kontakta Nominit

Hör av dig idag!

    Jag godkänner att Nominit får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.