fbpx

Kallformade komponenter

KALLFORMADE KOMPONENTER

Den största delen av vår omsättning utgörs idag av komponenter tillverkade efter kunds ritning. Utmärkande för tekniken kallformning är korta cykeltider och högt materialutnyttjande. Det ger oss ett försprång i jämförelse med övriga tillverkningsmetoder.

Vi tillverkar allt från stift, axlar och pinnar till kundanpassad skruv och detaljer med avancerade former som är svåra och dyra att tillverka med annan metod. Denna typ av detaljer levereras i ett antal olika material, de är ofta härdade och ytbehandlade vilket vi givetvis också ombesörjer. Här följer ett antal exempel.

Välkommen att skicka in Er förfrågan till oss längst ner på denna sida, där Ni även kan ladda upp en ritning.

Material: 16MnCr5.

Levereras härdad Att tillverka splines genom kallformning är väldigt fördelaktigt. Detaljen blir klar i kallformningsmaskin utan efterbearbetning.

Material: Aluminium EN-AW 6056.

Levereras obehandlad. Hög materialbesparing och en längsgående splines är utmärkande detaljer för kallformningens fördelar.

Material: 20MnB4.

Levereras seghärdad med Fe/Zn-Ni 8 P5 T2. Utformningen under skallen är det som är det som ger mest fördelar. Den blir helt klar i kallformningsmaskin utan eftertempo.

Material: 20MnB4.

Levereras obehandlad. Det genomgående hålet i kombination med att detaljen har en fläns längst upp ger kallformningen stora fördelar då man sparar mycket material vilket måste avverkas med annan tillverkningsmetod.

Material: C10C.

Presshylsa med genomgående hål och invändig gänga. Levereras blästrad och ytbehandlad med Fe/Zn 12 P1. Skallens utformning i kombination med genomgående hål ger kallformningen fördelar i form av materialbesparing samt att skallen har en utformning som med annan tillverkningsmetod kräver skärande bearbetning.

Material: 20MnB4.

Levereras härdad till 10.9 och väteutdriven med Fe/Zn-Ni 8 P4T. Skruvens utformning under skallen samt materialbesparing talar för kallformning. Speciellt utformningen under skallen är svårt och kostsamt att tillverka med annan metod.

Material: C10C.

Levereras ytbehandlad med Fe/Zn 8 P5. Det genomgående hålet i kombination med flänsen ger kallformningen stora fördelar då man sparar mycket material vilket måste avverkas med annan tillverkningsmetod.

Material: 20MnB4.

Levereras seghärdad med Fe/Zn-Ni 8 P5 T2. Den fyrkantiga skallen kan genom kallformning tillverkas utan materialspill. Gängan rullas vilket ger en stark jämn gänga också helt utan spånavgång.

Material: 20MnB4.

Levereras seghärdad och ytbehandlad med KL100+2xSeal svart GZ. Högt materialutnyttjande. Genom att hylsan kan kallformas snabbt och nästan helt utan materialspill ger det fördelar som talar för kallformning.

Material: 20MnB4.

Levereras seghärdad. Genomgående hål och i viss mån materialbesparing är faktorer som talar för kallformning av denna detalj. Lettringen formas här direkt i kallformningen men kan även göras som ett eftertempo.

Material: C10C.

Levereras obehandlad. Fördelar för kallformning är att man sparar material.

Kontakta Nominit

Kontakta Nominit

Hör av dig idag!

    Jag godkänner att Nominit får använda mina kontaktuppgifter och hanterar dem enligt sin personuppgiftspolicy.

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA där Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.